Czas: 15 minut, w opcji z ryżem brązowym + około 45 minut gotowania ryżu
Porcje: 4-5
Składniki:
- Pierś z kurczaka zagrodowego
- 1 opakowanie warzyw na patelnię chińskich Frosty (wg mnie najlepsze i nie rozciapane jak innych firm)
- puszka mleka kokosowego
- sok z połowy cytryny,
- sól
- pieprz
- pasta curry czerwona
- natka kolendry do dekoracji.
Przygotowanie
Kurczaka myjemy i tniemy w paski, solimy, podsmażamy na odrobinie oliwy.Gdy będzie już złoty skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy warzywa, (gdy jest taka konieczność to tez odrobinę wody ale nie za dużo, aby warzywa nie zrobiły się ciapowate) i smażymy ok, 7 minut, aż będą nie całkiem miękkie, od czasu do czasu mieszając. Ja preferuje takie lekko chrupiące. Następnie dodajemy mleko kokosowe i zagotowujemy. Na koniec dajemy pastę curry tyle ile lubimy. Całość wykładamy na głęboki talerz, na którym jest już ryż lub makaron, dekorujemy kolendrą i wcinamy. Smacznego 🙂