Jeszcze jeden przepis na danie z kaszy jaglanej, bo kasza nie musi być nudna 🙂
Porcje:2
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka dyni pokrojonej w kostkę
- oliwa z oliwek
- 2 szklanki jarmużu lub szpinaku baby
- 1 granat
- tymianek, suszony lub świeży
- 1 mały ząbek czosnku
- szczypta zmielonej kolendry
- szczypta curry lub pieprzu cayene
- sól, pieprz czarny
Przygotowanie:
Dynię skrapiamy oliwą, posypujemy zmieloną kolendrą i solą i pieczemy w piekarniku 180 stopni C jakieś 10-15 minut. Jarmuż myjemy, odrywamy stwardniałe części, przelewamy wrzątkiem i podsmażamy na patelni, dodajemy po chwili rozdrobniony czosnek, ugotowaną i ostudzoną kaszę, dynię, tymianek i doprawiamy do smaku. Podajemy udekorowane pestkami granatu.
Kolejny przepis znaleziony w książce M.Zaremby, Leczenie dietą.Wygraj z Candidią! tylko odrobinę zmodyfikowany 🙂