w

Kasza jaglana z dynią, jarmużem i granatem

kasza jaglana z jarmużem

Jeszcze jeden przepis na danie z kaszy jaglanej, bo kasza nie musi być nudna 🙂

Porcje:2

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka dyni pokrojonej w kostkę
  • oliwa z oliwek
  • 2 szklanki jarmużu lub szpinaku baby
  • 1 granat
  • tymianek, suszony lub świeży
  • 1 mały ząbek czosnku
  • szczypta zmielonej kolendry
  • szczypta curry lub pieprzu cayene
  • sól, pieprz czarny

Przygotowanie:

Dynię skrapiamy oliwą, posypujemy zmieloną kolendrą i solą i pieczemy w piekarniku 180 stopni C jakieś 10-15 minut. Jarmuż myjemy, odrywamy stwardniałe części, przelewamy wrzątkiem i podsmażamy na patelni, dodajemy po chwili rozdrobniony czosnek, ugotowaną i ostudzoną kaszę, dynię, tymianek i doprawiamy do smaku. Podajemy udekorowane pestkami granatu.

Kolejny przepis znaleziony w książce M.Zaremby, Leczenie dietą.Wygraj z Candidią! tylko odrobinę zmodyfikowany 🙂

Co myślisz?

Napisane przez Monika

Dietetyk, mama, kociara, miłośniczka podróży kulinarnych. Doradztwo w zakresie zdrowego odżywiania, to nie tylko mój zawód, ale także pasja, którą chętnie dzielę się z innymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ładowanie…

0

Comments

0 comments

Deser kakaowy z chia i musem malinowym

curry

Curry z ciecierzycy