Dziś coś dla łasuchów, prosty, smaczny i zdrowy deser.
Porcje 1-2
Składniki:
- 1 szklanka mleka kokosowego dobrej jakości +łyżka do musu
- 3 łyżki nasion chia
- 1 płaska łyżka kakao bez cukru (powyżej 70%)
- 2 łyżeczki miodu (jedna do deseru, 1 do musu malinowego)
- 2 łyżki mrożonych malin
Przygotowanie:
Mleko kokosowe podgrzej w garnku, dodaj kakao, miód i nasiona chia. Wymieszaj, a kiedy ostygnie wstaw do lodówki i zaczekaj aż stężeje. Mrożone maliny wsyp do blednera, dodaj odrobinę mleka kokosowego i zmiksuj, możesz dodać trochę miodu jeśli wolisz słodszy smak, łyżeczkę sorbetu dodaj do deseru. Smacznego!
Inspiracją był przepis pochodzący z książki M. Zaremby, Leczenie dietą, Wygraj z Candidią!, choć trochę go zmodyfikowałam 🙂