Bezglutenowe placuszki, które zawsze wychodzą :)

Od jakiegoś czasu eksperymentowałam z różnej maści placuszkami bezglutenowymi, jednak konsystencja tychże zawsze musiała być dopracowywana na bieżąco. Te są łatwe i wyjdą na pewno 🙂

Czas: 15 minut

Składniki na 3-4 porcje

  • 75 gram mąki ryżowej
  • 25 gram mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 dojrzały banan
  • 180 ml mleka roślinnego
  • 30 gram masła klarowanego, roztopionego i przestudzonego
  • dowolne owoce do podania, syrop klonowy lub miód

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, smażymy bez tłuszczu na patelni – można ewentualnie tylko przetrzeć ją ręcznikiem zamoczonym w oleju lub maśle.

Bezglutenowe placuszki, które zawsze wychodzą 🙂
Zagłosuj

Dietetyk, mama, kociara, miłośniczka podróży kulinarnych. Doradztwo w zakresie zdrowego odżywiania, to nie tylko mój zawód, ale także pasja, którą chętnie dzielę się z innymi.

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
wpDiscuz
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[index]
[index]